Ruokavalio voi varsinaisen ruoan osalta olla varsin minimaalinen (tarkoittaa myös halpuutta), ollen kuitenkin "ihan hyvää", suuren osan normaalisti tarvittavien ja täydennyksenä saatavien ravintoaineiden tullessa tabletti-, jauhe- tai kapselimuodossa, eikä silti tule ainakaan ilmiselvästi aiheuttaneeksi itselleen mitään lisähaittaa. Mainittuihin ruoka- ja ravintoaineisiin on useimpien osalta päädytty ottamalla selvää siitä, minkälaisia ravintoaineita mihinkin ruoka-aineeseen sisältyy ja korvattu mahdollisuuksien mukaan kaikki sellaiset ruoka-aineet aiemmista ruokavalioista, joihin ei vaikuta jäävän jäljelle mitään erityisempää, kun samat ainemäärät ottaa ns. purkista tai jollain muulla ruoka-aineella on saatu vähennettyä käytössä olevien ruoka-aineiden määrää. Iteraatiokierrosten lisääntyessä määrällisesti myös ruoan valmistaminen alkoi tuntua ylimääräiseltä vaivalta, missä erityisesti paistamiseen liittyvä tuntui tuottavan laadultaan liian vaihtelevia tuloksia (esim. Citymarket myi ainakin vielä vuonna 2017 "ohuita fileepihvejä", joiden toleranssi paksuuden osalta on lähes sentin verran). Sittemmin muutaman valinnan osalta on siirrytty "screw it"-tyyliseen suhtautumiseen ts. leivänpäälliset voivat olla sellaisia mitä ovat ilman erityisen tarkkaa ravintoainearviointia (paitsi selkeästi korostuvien ravintoaineiden osalta, kuten margariinissa voidessa olla ylenpalttisesti joitain vitamiineja). Tosin, runsaampi eräänkin leikkeleen syönti, joka sisältää myös paprikaa, valkosipulia, musta-/valkopippuria ja korianteria, saa aikaan "outoja oireita" (mm. hengittämiseen, ajatteluun ja levollisuuteen liittyviä).

Näistä vaikuttaa saavan kaikkea, mitä päivittäin tarvitsee:

Aterian näköistä ruokaa

Riskinä edellissä on se, että jos omaan hyvinvointiin vaikuttaviin tekijöihin pyrkii lukeutumaan sellainen aisteihin ja mieleen kohdistuva vaikuttaminen, joka on stressaavaa ja häiritsevää, voi olla parempi koettaa olla pärjäämättä muffinsseilla, vaan ottaa ravintolisäperustaisen ruokavalion täydennykseksi enemmän aterian näköistä ruokaa kuten kuvassa olevaa jauhelihamakaronia salaatilla. Perustelu tälle tuntuu keskeneräiseltä, joten esitettäköön se myöhemmin. Jos maistuu, näitä voi syödä päivän aikana neljäkin lautasellista, jaksavuuden pysyessä ihmeellisen vakaana koko päivän. Bonuksena se, että taloussokerille ei jää mitään käyttöä ellei sitten halua ottaa kupillista kaakao- tai mustikkajauheista juomaa vaikkapa kerran päivään (kaakao tässä sen hivenaineiden kuten molybdeenin vuoksi).

Koostumus: makaroni, naudanjauheliha (17 %), mausteet (sipulijauhe, oregano ym.), kastike (margariini, vesi, fondi, ruskistettu täysjyvävehnäjauho, paseerattu tomaatti, rypsiöljyä), salaattisekoitus, juustoraaste.

Ravintolisäperustaisuus

Huomioita ravintoaineista ja luontaistuotteista -sivulla on kuvailtu muihinkin kuin kuvissa esillä oleviin aineisiin liittyviä mietteitä yksittäisten aineiden osalta. Seuraavassa listassa joukko perusteluita siitä, miksi yllä oleviin aineisiin on tullut päädyttyä: