Omia muutaman kuukauden kerrostaloasumisen aikana huomioituja häirinnän ääniosuuksia: vasarointi, veden laskeminen, rysäytykset, ropina, ovien paiskominen, huutaminen, kinastelu, tööttäily, piip-piip-piip -peruutukset, koputtelu, lorottaminen, WC:n vetäminen, lämpöpattereiden kolkuttaminen, liesihormin kautta mökyäminen, liioitellut äännähdykset ym.“ (muutin paremmasta asunnosta halvempaan näppärien etäisyyksien vuoksi, mutta onhan tämä kyllä melkoinen helvetti)

Jos häirinnällä vaikuttamisen tavoitteena ei ole kovin kummoinen primingsignaalien hyödyntäminen, voi noiden käytössä olla ideana, että häiritsijä pyrkii kytkemään tuottamiinsa ääniin assosiaatioita siten, että aiempien häirintöjen aikaiset mietteet verkottuvat viimeisimmän teon herättelemien mietteiden kanssa, jolloin myöhemmin on helpompaa herätellä rypäs sellaisia mielestä esiin yhdellä kertaa.

Yksinkertaisimmillaan kyse on siis kohdeyksilölle mielekkään, tärkeän ja hyödyllisen ajateltavan turmelluttamisesta. Esim. itselle mielekästä ajateltavaa, käsiteltävää tai ainakin luettavaa olisivat: verkottuneisuus, taulukot, matriisit, tekoäly, Android, Java, ohjelmointi, LUT-yliopisto, viestintä, piirrosmerkit, kaaviot, tekstin prosessointi, kuva-analyysi, datatiede ym.

Näiden ajateltavuutta häirintä pyrkisi korvaamaan muistijälkiä tuottavalla havaintohötöllä mm. aiheista: huutaminen, kännisyys, rahavarat, jakautuneisuus, mielisairaus, likaisuus, törkeys ym. Muistiinjäävyyttä ja dominoivuutta varmisteltaisiin kytkien häirintätilanteita adrenaalipitoisiin tuntemuksiin, joilla olisi liityntöjä mm. aiempiin hyvällä tapaa mieltä kiihdyttäneisiin muistoihin ja häirinnän aikaisiin päätelaitteiden epätoimivuuksiin/-luotettavuuksiin.

Kun häiritsijällä/-öillä ei ole paljoa aikaa reagointiin ja miettimiseen, kohdehenkilön tehdessä ennalta aavistamattomia siirtymiä netissä asioidessaan, mahdollistuu tuolloin häiritsijöiden ajatusmaailman jäljille pääsy, sillä nopeasti miettiessään he sortuvat huolimattomuuksiin ja yksinkertaisuuksiin (esimerkit aitoja, syyskuulta 2017).

Sillä ei ole erityisempää merkitystä, onko nettiyhteys ollut suojattu eli HTTPS-protokollainen tai onko WiFi-yhteys salattu, jos tietovuoto tapahtuu jo ennen salausprosessia. Tuolloin siinä voi, tekotavasta riippuen, päästä ulkopuolisten tietoon kaikki tieto hiirenliikkeistä kovalevyn lukupään levysektoreilla liikkumisiin. Voi myös olettaa, että kyse voi mitä todennäköisimmin olla usean henkilön yhteistyössä suorittamasta häirinnällä vaikuttamisesta, missä toimintaa on pohjusteltu selvittämällä ja automatisoimalla tietoturva-aukkojen hyödyntämistä sellaisen käytettävyyden muotoon, missä etätarkkailijalla on "kojelaudassaan” reaaliaikaiset tiedot mm. tarkkailtavan monitorin/päätelaitteen näkymästä, ennusteet seuraavista siirtymistä laitteiden/sovelluksien/verkkosivujen välillä, audiotallenteet soitetuista puheluista ja assosiaatiokartta aiemmin aiheutettujen häirintöjen vaikutuksen tilasta.

Esim 1. Hätkähdyttävät tietoturvaongelmat tapaavat omissa häiritsijöissäni olla ikisuosikkeja, sillä niiden aikainen häirintä pitää heidän näkemyksiensä mukaan minussa yllä tuntemuksia, että en edelleenkään olisi tietoturvallisessa mielessä suojassa, enkä ilmitulevien ongelmien (laiteviat, standardiviat, tuotantoviat ym.) määrästä päätellen ihan piankaan.

Cloudflare -bugi (satojen tuhansien käyttäjien tietoa julkisesti saatavana, arstechnica.com)

4G/5G -tietoturvaongelmat (”allows cybercriminals to hijack mobile data”, darkdreading.com)

Esim 2. Suoraan minuuteen viittaavien asioiden kohdalla on ilmeisen houkuttelevaa tuottaa häirintää, sillä olettamuksena lienee se, että se sotkee minäkäsitystä tjs.

“Poliisihallitus haluaa partioille MP5-konepistoolit” (nimikirjaimeni ovat MPS, yle.fi)

Mashable.com (internetsivun ikonissa m-kirjain, ymmärrettävissä vain tietämällä aiemmasta häirinnästä)

Esim 3. Häiritsijöilläni on tapana aiheuttaa netin katkoontumista ym. stressaavaa samoihin aikoihin, kun tulen havainnoineeksi uutisista jotain, missä esiintyy tuhoisuutta, kuolemaa yms. ja missä jokin olennainen sana assosioituu johonkin tuntemaansa/tietämäänsä ihmiseen (esim. IRC-nimimerkkiin), missä ideana lienee adrenaalipitoisten tuntemuksien tyrehdyttäminen itsehillintään pakottamisen kautta.

Aleksandrian junaonnettomuus (rt.com)

“kriminalisoidaan terrorismin itseopiskelu” (linkki Liberaalimafian Facebook-sivuilla, mtv3.fi)

Puerto Ricon hurrikaanissa rikkoutuneet sisätilat (sfgate.com)

Esim 4. Entisiin tuttaviin päin suggestoiminen on paljastavaa myös siinä mielessä, että toisinaan sitä kautta selviää, kuka on vuotanut häiritsijöiden käyttöön mitäkin tietoa.

Hernesniemi (nimi Saku Tuominiemen tweetissä, ollen myös aiemman opiskeluasunnon vieressä asuneen luokkalaisen sukunimi)

Esim 5. Tietynkaltaiset visuaalisesti kuviteltavat asiat ovat häiritsijöiden ikisuosikkeja ja niiden mieleen tuppautuvuutta pyritään varmistelemaan monessa eri tilanneyhteydessä.

“All Bright!” (avointampere.fi, valoisuus, kirkkaus, valkoinen, budhismi, valaiseminen, Alan Wake)

Onnibussin aikataulut (kassi, pussi, kuljetus, siirtäminen)

Wau.fi (tekstilaatikoiden keltainen yläreuna, House of Fraserin internetikonin purppurainen alareuna)

LATO (latotools.fi, pinominen, latominen, päällekkäisyys, kolmio logossa)

Taloon.com (talo, house, building)

etarkkailija.fi (kiikarit, tähyily, tarkkailu, kyyläys, fronttaus)

korvan osien nimiä (alasin, vasara, simpukka)

Esim 6. Kaikenlainen kiihottavaan ja kiihdyttävään viittaava on sellaista havainnoitavaa, joiden aikaisesti on ilmeisen houkuttelevaa tuottaa hiukan häirintää siihen teoriaan nojautuen, että häirinnän aikaiset häirinnän kohteet ja niistä juontuvat jatkoajatukset tulevat sillä tapaa herkistyneeksi, että niitä havaitsee entistä helpommin ympäristöstään ja lisäksi ne uuttavat alitajuisia ajatuksia tiettyjen sääntöjen mukaisesti (primingsignaalit).

punaviinilasin tilaus (stockmann.com)

iceber.gs (Berg on käydyn iltalukion itseä ärsyttäneen rehtorin sukunimi, ICEfaces on JSF-ohjelmistokehys ym.)

polyamorisuus Aamu-TV:stä (areena.fi)

hootsuite (lisättäessä feediä #vihreät, huuto, vihreys, pukuisuus)

Esim 7. Jos ei muuten ehkä meinaisi tulla sukulaisia mieleen, niin hiukan häirintää havainnointitilanteeseen tuomalla annetaan ikään kuin sykäys hakea mielestä esiin oivallus siitä, mitähän häiritsijä tässä tarkoittaa olevan tarkoitus hoksata.

S6 (es-si)

Esim 8. Kaikenlainen fiksu ja älykäs tapaa olla itselle sellaista, mihin häirinnällä halutaan ajattelua estävästi puuttua, sekä johdatella ajatuksia tiettyjen samojen henkilöiden suuntaan, joiden palkkalistoilla häiritsijät lähestulkoon ovat (entisiä ex-ystäviä, tietyt BI-yritykset ym.)

Aalto Media Factory

Neurohacker.com

“Brain is trying to hijack every decision you make” (businessinsider.com)

smartwhere.com (beacon-markkinointia, footerissa Vine Street)

Rover Rangerin kojelauta ym. kuvia (businessinsider.com)

selailtu omia Facebook-ryhmiä (Teemu Arinan Quantified Self & Biohackinging kohdalla)

msg.ai (viestintäbottien haeskelua, Tom Taylor -esimerkin kohdalla)

NLP- ja NLU välineitä Javalle (tekstianalyysiä)

LUTES (entrepreunership society Lappeenrannassa)

AITools.net (tekoälyteema)

lambda expressions (ohjeita Javalle)

“Uudistuva teknologiateollisuus, avain Suomen menestykseen”-julkaisu

Stetho (Facebookin tarjoama työkalu Android-debuggaukseen)

johnny-five.io

Polar M600 (elisa.fi)

Arilyn (AR-sovellus Androidille)
Tullessani netissä tietoiseksi, että Megan Rain on pornonäyttelijän nimi, soitetaan Rainmaker-yrityksestä, kuten aina muulloinkin, kun halutaan kytkeytyä nimellä johonkin meneillään olevaan asiaan. Ts. Rainmaker-yrityksessä työskentelee niitä, jotka ovat tietoisia kohdennetun tietokoneen käytön vakoilun mahdollisuudesta työroolin ulkopuolisia tarkoituksia varten.