Sihteeriopisto ja Passenger857

On olemassa palveluiden ja sovellusten kokonaisuus, joista on hyötyä julkisesti saataville asetettavissa olevien kirjarakenteisten ja blogimaisten teosten tuotannossa, sekä edeltävissä vaiheissa, jolloin aineistoa vasta keräillään. Julkaisupalvelun (KotvaWrite Stories) lopputuotteet ovat selaimilla luettavissa olevia verkkosivuja, jotka voivat olla luonteeltaan mielipiteilyjen sarjoja, osoitus syventyneisyydestä johonkin aiheeseen, matkakertomus, terveysselvittely tjm.

Samalla sisäänkirjautumisella saa käyttöönsä myös 2+n muuta palvelua, jotka ovat tarkoitettu teosten tuotannon siihen vaiheeseen, jossa vasta keräillään ja säilötään lähdemateriaalia, sekä pikaiseen jonkin aiheen mieleenpalauttamiseen. Näistä Passenger857 ja Sihteeriopisto ovat palveluita, joille ei ole vielä edes mietitty vaihtoehtoja niiden työnimien korvaamiseksi. Ohjelmistoarkkitehtuurisesti ne ovat kaksi eri palvelua, jotka on tuotu samaan näkymään HTML-tagi iframea käyttäen (ohjelmistotekninen termi), mutta joita voi käyttää myös omissa näkymissään.

Passenger857:ään voi lähettää aineistoa (kuvia, videoita, PDF-tiedostoja, PowerPoint-tiedostoja ym.) esim. mobiilisovelluksilta, tietokoneen työpöydältä, selainten lisäosilta ja sen omilla lomakkeilla.

Sihteeriopiston olennaiset termit ovat englanniksi adequate, adequate set ja items. Itemsit ovat kerättyjä aineistoja, jotka ovat jäsenneltynä kokoelmiinsa (adequates) ja jotka taasen ovat jäsenneltyinä niitä säilöviin kokoelmiin (sets).

Kokeiluja erilaisiksi avustaviksi toiminnoiksi ja välineiksi on monenlaisia kuten aineiston esikatselu Chromecast-välitteisesti erillisellä näyttöruudulla, missä ohjaimena toimii Bluetooth-pohjainen pienoisohjain.

Ominaisuusesittelyjä (valikointeja)