Olisi tuohduttavaa, jos aineiston siirtely olisi liian monivaiheista tai se alkaisi monesti toistuessaan kuluttamaan liiaksi aikaa, joten täytyyhän sellaiseen saada mukavaa sutjakkuutta.

Kuva 1. Jo yksittäiseen aineistokokoelmaan sisällyten esim linkin voi siirtää toiseen aineistokokoelmaan yksinkertaisesti siirtämällä se sinne vedä ja pudota -metodilla.
Kuva 2. Kirjanmerkkejä voi tuoda vaikka kokonaisen kansiollisen kerralla suoraan Firefoxista. Niiden kuten kaiken muunkin sisääntuodun voi saada a) jäämään talteen Passenger857-taltioon (kuvassa kirjanmerkkien vieressä), b) siirtymään suoraan Sihteeriopiston maybelaters-osioon tai c) siirtymään suoraan yksittäiseen, avoimena olevaan aineistokokoelmaan.
Kuva 3. Kun näkymää, missä on vasemmalla laidalla Passenger857-sovellus ja sen oikealla puolella loppuosaa täyttämässä Sihteeriopisto-sovellus, kaventaa, häipyy Sihteeriopisto näkymättömiin (pysyttelee kuitenkin käytettävissä samassa selainikkunassa), jotta voi keskittyä pelkkään linkkien keräämiseen. Linkkejä voi tipautella sellaiselle varatulle alueelle mahdollisesti mistä tahansa graafisesti selaimesta.